Summer fun for Blackpool Tiggers

Blackpool Tiggers summer school on the beach at Blackpool, South Shore
Blackpool Tiggers summer school on the beach at Blackpool, South Shore
0
Have your say

THERE was summer fun at the seaside for these children thanks to autistic charity Blackpool Tiggers.

A team of children gathered at the beach on South shore for a day of making sandcastle sculptures as part of a special summer school.

Blackpool Tiggers is an autistic activity group which aims to make sure families affected by the condition are getting the most out of their lives.

And throughout the summer holidays, staff at The St Annes Road headquarters in South Shore are working round the clock to ensure a fun activity is planned for every day.

From trips out to theme parks, arts and crafts, gardening in their allotment or trying new sports – volunteers at the charity are determined families will not miss out on activities other children may take for granted.

But without the support of members of the community the future of the charity is looking uncertain.

Tiggers desperately needs to raise £40,000 to give their headquarters a major refurbishment, and The Gazette has got on board to help them.

The Bouncing High For Autism appeal has raised £7,650 so far, but the total is still a long way off.

Sheila Cullinane, project co-ordinator for Tiggers said: “It’s impossible to put into words the difference our summer school makes to families affected by autism.

“Often, autistic children struggle with their surroundings, they are affected by things like loud noise and it means parents are sometimes reluctant to take them out of the house.

“The summer can seem like a very long and lonely time for children and the thought of them stuck in their bedroom is truly dreadful.

“Being with Tiggers means parents can relax because our staff are trained to work with autistic children.

“It also means the children get to try new experiences and make the most of their time, Blackpool is so lucky to have this facility, we are desperate to protect it.”

The money will be used to help totally re-plaster and rewire the centre to make it fit for the future.

Door will be widened to allow better disabled access and a new sensory room will be installed to help inspire the children who used the centre.