DCSIMG

Stan adds a golden touch to Winter Gardens’ hidden gem

The former Dealers' Den area of the Winter Gardens in Blackpool is undergoing a complete re-vamp, with original paintwork and fittings being restored by the in-house team.
Interior.  PIC BY ROB LOCK
5-3-2014

The former Dealers' Den area of the Winter Gardens in Blackpool is undergoing a complete re-vamp, with original paintwork and fittings being restored by the in-house team. Interior. PIC BY ROB LOCK 5-3-2014

A hidden gem tucked away inside an historic attraction is being given a golden makeover.

Bosses at the Winter Gardens in Blackpool want to make more space available for events and exhibitions at the popular venue.

And with the loss of the Olympia Arena – which will host the first ever indoor Illuminations in April – run down rooms hiding behind cracking plaster and flaky paint are now being given a new lease of life.

The former Dealer’s Den has been stripped back to its shell and renovated with gold paint, a vintage mirror, seating and a temporary stage for events. Resort decorator Stan Lane has been employed by the venue to renovate the room over four weeks at a cost of around £30,000.

He said: “I’ve had to do a six-day week and do as much as I can by myself, but I don’t mind doing things like this because you see the end product.

“I enjoy it because it’s derelict when you come in but you can put it back to what it was.

“I’ve been left to get on with it and it’s been great because you get a great sense of satisfaction from it.”

Lynda Baker, front of house manager at the Winter Gardens, said: “Stan has done a great job and we are very proud of him. He likes to see his work go from start to finish and is proud of his working environment.

“We have lost the Olympia to the indoor Illuminations and we need to find two more working spaces.

“We took this and the foyer bar on because we have so many exhibitions and events that we need the space.

“We will put a temporary stage and sound system and carpet fitters are coming in.

“The windows will go back to their original, which will add brightness to the room, but we have tried to keep it as it is to show it off.

“It can be used as a standalone room because we have the doors leading out on to Carter Street or we can open it up to the complex.”

 

Comments

 
 

Back to the top of the page